Willeke zet strijkservice op

 

We leven in een drukke tijd: werk, kinderen, hobby’s en vakanties. En niet te vergeten, het steeds weer terugkerende huishouden. Willeke kwam een tijdje terug een vrouw tegen die dezelfde service biedt in Nijkerk. Ze werd zó enthousiast dat ze haar eigen strijkservice wilde opzetten. ,,Ik heb nooit een hekel aan strijken gehad. Ik heb een vaste baan, maar genoeg ruimte om daarnaast iets voor mezelf te beginnen.’’ Willeke richt zich met haar Strijkservice op tweeverdieners, maar ook kleine restaurants en kleine zorginstellingen wil ze tot haar klantenkring gaan rekenen. ,,Er zijn een hoop senioren die het strijkwerk maar wat graag uit handen geven. En voor de jeugd, die op zichzelf woont, is het ook prettig om de strijk door iemand anders te laten doen dan hun eigen moeder.’’ Vooral klanten die het druk hebben met hun eigen zaak zien een uitkomst in de service die Willeke biedt. Mensen betalen per (kleding)stuk. Op de website www.strijkservice-willeke.nl staat een volledige prijslijst.

Zodra een kledingstuk aangeleverd is, streeft Willeke ernaar om binnen 24 uur alles weggewerkt te hebben. Eventueel komt ze bij klanten thuis om strijkgoed op te halen dan wel weg te brengen, tegen een kleine vergoeding. ,,Je staat ervan te kijken hoeveel mensen er zijn die allebei een baan hebben en daarnaast een drukke hobby of sport beoefenen. Dat ze hun strijkwerk uit handen kunnen geven scheelt een heleboel. Laatst kwam er nog een man waarvan de vrouw ziek was. Hij kon naast de zorg voor het gezin en zijn drukke baan niet ook nog eens het strijkwerk doen.’’ Voor kinderen van bejaarden is een service als deze ook een uitkomst. Klanten dienen kleerhangers mee te leveren voor blouses en overhemden. Betaling geschiedt contant bij aflevering. Wie gebruik maakt van Strijkservice Willeke ontvangt een lijst, waarop men kan aangeven wat ze inleveren. Hier staan ook de prijzen op, zodat men een goed beeld heeft van wat de kosten zijn. Willeke heeft een speciale kamer ingericht voor haar strijkgoed. Hier wordt in een rook- en huisdiervrije omgeving gestreken. ,,Ik krijg zoveel enthousiaste reacties uit mijn omgeving. Hartverwarmend gewoon.’’

Nieuws

Willeke zet strijkservice op

Uit de Puttennaer

 

 

 

PUTTEN - Gemak dient de mens. Wie wekelijks tegen een grote berg was aan zit te kijken en géén puf heeft om deze weg te strijken kan nu een beroep doen op Strijkservice Willeke.

 

door Maranke Pater

Lees meer...